ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Tι είναι το Padel Tennis που ήρθε στην Αργολίδα και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους

Το Padel ή Padel Tennis όπως είναι η επίσημη ονομασία του είναι ένα άθλημα που ίσως πολλοί δεν το ξέρετε, που όλοι όμως θα το μάθετε, θα το αγαπήσετε, θα σας συναρπάσει!

Το Padel ήρθε και στην Αργολίδα στην Επαρχιακή οδό Ναυπλίου – Τολού 12 στα Λευκάκια Ναυπλίου. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6972075772

 Η ονομασία Padel προέρχεται από το Κουπί στα Ισπανικά (από το σχήμα της ρακέτας).

Με ιστορία σχεδόν 45 μόλις ετών, κατάφερε να είναι αυτήν τη στιγμή το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο! Αυτό γιατί; Απλά διότι η φιλοσοφία του αθλήματος δεν είναι άλλη από «παρέα, άθληση, δράση, σκέψη, μυαλό, κίνηση». Ένα άθλημα που μπορεί να παίξει από ένα παιδί ηλικίας 5 ετών έως ένας βετεράνος 70-75 ετών. Με σκοπό ένταξης του αθλήματος στα επόμενα χρόνια ακόμα και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν γίνει σημαντικά βήματα για το άθλημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Padel (IFP), με επίσημες ομοσπονδίες σε πάνω από 20 χώρες, τώρα και στην Ελλάδα. Το άθλημα του Padel έρχεται επίσημα στην χώρα μας εντασσόμενο στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), με σκοπό την εξάπλωσή του σε όλη τη χώρα.

Το Padel tennis (ή απλά padel) είναι ένα σπορ ρακέτας που είναι λαοφιλές στην Ισπανία και στην Λατινική Αμερική και συνήθως παίζεται διπλό σε «περιφραγμένο» χώρο και με διαστάσεις περίπου τις μισές ενός γηπέδου τένις. Το σκορ είναι ακριβώς το ίδιο με το τένις και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με του τένις αλλά με λιγότερη πίεση. Η μεγαλύτερη διαφορά με το τένις είναι ότι περιφράσεται με τοίχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο όπως το squash.

Το άθλημα εφευρέθηκε στο Ακαπούλκο στο Μεξικό, από τον Enrique Corcuera το 1969. Για την ώρα είναι λαοφιλές στην Λατινική Αμερική σε χώρες όπως η Αργεντινή και το Μεξικό. Στην Ευρώπη μεγάλη άνθηση γνωρίζει στην Ισπανία και έχει αρχίσει η διάδοσή του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το Padel Pro Tour (PPT) είναι το επαγγελματικό τουρνουα Padel το οποίο ξεκίνησε το 2005 ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ των οργανωτών αγώνων του Padel and Association of Professional Players of Pádel (AJPP) και του Spanish Feminine Association of Pádel (AFEP).

Η δημοτικότητα του αθλήματος στην Costa del Sol στη νότια Ισπανία «επηρέασε» ένα μεγάλο αριθμό των Βρετανών επισκεπτών, που οδήγησε σε αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη δημιουργία του UK Padel Federation το 2011.

Στις ΗΠΑ το US Padel Association ιδρύθηκε το 1998 και έχτισε το πρώτο γήπεδό του σε ένα ιδιωτικό κλαμπ στο Χιούστον, Τέξας για αγώνες επίδειξης. Το πρώτο δημόσιο γήπεδο άνοιξε στο Μαϊάμι, Φλόριντα το 2009, και αρκετά clubs από τότε έφτιαξαν τα δικά τους γήπεδα.

Και μην ξαφνιαστείτε αν ξαφνικά δείτε δίπλα σας μεγάλα αστέρια του Ελληνικού τένις, του squash αλλά και άλλων αθλημάτων της χώρας μας να παίζουν Padel. Στο εξωτερικό ήδη μεγάλα ονόματα του τένις όπως ο Nadal, ο Djokovic, η Sharapova, αλλά και του ποδοσφαίρου όπως ο Casillas, ο Cristiano Ronaldo και πολλοί πολλοί άλλοι πιάνουν την ρακέτα τους και αφήνονται στη δίνη της δράσης του αθλήματος αυτού. Φίλοι του τένις, της ρακέτας, του beach tennis, του squash, του Badminton και όχι μόνο, το Padel στην Ελλάδα είναι γεγονός!!! Ετοιμαστείτε για δράση και απόλαυση…

Το padel με λίγα λόγια:

To πιο ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη Αναμένεται να είναι το επόμενο Ολυμπιακό άθλημα

-1ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Αργεντινή
-2ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Ισπανία
-Άθλημα που συνδυάζει τένις, σκουός και ρακέτα
-Άθλημα απλό για όλες τις ηλικίες και φυσική κατάσταση
-Ιδανικό και εύκολο για παιδιά, το οποίο προωθεί την ομαδικότητα
-Κοινωνικό και διασκεδαστικό
-Οικογενειακό άθλημα
-Βελτιώνει τα αντανακλαστικά
-Η αντίληψη σημαντικότερη από την σωματική δύναμη
-Ιδανικό για σωστή άθληση και βελτίωση της υγείας
-World Padel Tour: Η μεγαλύτερη επαγγελματική διοργάνωση Padel στον κόσμο

Show More

Related Articles

Back to top button