ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΣΧΟΛΕΙΑ

My Grand Road: Ξεπέρασε τους 100 μαθητές το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ναυπλίου τον Ιανουάριο

Με την έλευση του νέου έτους 2023 και το άνοιγμα τον σχολικών μονάδων πάνω από 100 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων.

Συγκεκριμένα μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά, το Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας και το Νηπιαγωγείο Αγίου Αδριανού μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα στον όμορφο χώρο του πάρκου.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για την σωστή οδηγική συμπεριφορά και τους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μέσα από διαδραστικές συζητήσεις συνέχισαν την εκπαίδευσή τους με την οδήγηση ηλεκτρικού 4τροχου αυτοκινήτου.

Μάλιστα, τα παιδιά με αφορμή την οδήγηση του αυτοκινήτου τους μέσα στο πάρκο -σύμφωνα με τις πινακίδες σήμανσης- διαπίστωσαν ότι η χρήση τους είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει αρμονία στον συνδυασμό οχημάτων και πεζών στο ίδιο σύστημα κινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ , κα Μαρία Ράλλη αναλαμβάνουν τον συντονισμό των επισκέψεων στο πάρκο ώστε μαθητές -τόσο από τον Δήμο Ναυπλιέων όσο και από την ευρύτερη περιοχή- να εκπαιδευτούν στο θέμα της πρόληψης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και ταυτόχρονα μέσα από τους μαθητές να ενημερώνονται και οι γονείς – κηδεμόνες.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην μείωση των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων, αρκεί να συμμετέχουμε στην προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κανένα παιδί-θύμα στην άσφαλτο.

Με εκτίμηση
My Grand Road team

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button