ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Ναύπλιο στους προορισμούς που προτίμησαν στην Ελλάδα οι επισκέπτες για χειμερινές διακοπές

Οι καιρικές συνθήκες για χειμερινές διακοπές ήταν πάρα πολύ καλές τις ημέρες των εορτών και ευνόησαν τις μετακινήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Με ανοιξιάτικο καιρό και υψηλές πληρότητες κινήθηκε η τουριστική αγορά την περίοδο των γιορτών.

Στα οργανωμένα ταξίδια, η αγορά επανήλθε και ο μέσος όρος της κινητικότητας ολόκληρης της χρονιάς άγγιξε το 80% του 2019

.Οι προορισμοί που προτίμησαν και προτιμούν στην Ελλάδα οι επισκέπτες για χειμερινές διακοπές, είναι:

-τα Ιωάννινα,-τα Ζαγοροχώρια,-τα Τζουμέρκα,-το Νυμφαίο,-το Πήλιο,-το Περτούλι,-η Ελάτη,-η λίμνη Πλαστήρα,-τα Τρίκαλα,-η Καρδίτσα,-το Καρπενήσσι,-ο Παρνασσός,-η Αράχωβα,-το Γαλαξίδι,-η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Μεγάλη κίνηση καταγράφηκε, ιδιαίτερα σε πόλεις με θεματικά πάρκα, όπως η Δράμα, τα Τρίκαλα κ. λπ, αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το χωριό του Άη Βασίλη στο Ροβανιέμι, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βουδαπέστη και διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Γενικότερα η Ευρώπη ήταν ψηλά στις προτιμήσεις ενώ δεν έλειψαν και τα ταξίδια σε Τουρκία, Ιεροσόλυμα, Αίγυπτο αλλά και τα υπερατλαντικά.

«Βέβαια από εδώ και πέρα το στοίχημα θα είναι ο καιρός γιατί μεσολαβούν 40 μέρες μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και ήδη από τις 10 Ιανουαρίου και μετά δεν υπάρχει κάτι.

Έχουμε δηλαδή ένα καλό δεκαπενθήμερο εορταστικό και ένα κακό επόμενο 40ημερο.

Η όποια κερδοφορία των επιχειρήσεων θα εξαντληθεί το επόμενο διάστημα. Είμαστε δηλαδή, να το πω απλά, “ίσα βάρκα, ίσα πανιά”», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button