ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές στο Ναύπλιο – Παρέμβαση με πανό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Παρόντες διαρκώς δηλώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Ναύπλιο (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα 85 με εμπνευσμένες δράσεις και Performances.

Με τη σχολή τους να τελεί υπό κατάληψη, στην αρχή της εβδομάδας, έκαναν μία ειρηνική παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σηκώνοντας στο κοίλον πανό στο οποίο ήταν γραμμένο στα αγγλικά “Η χώρα που είναι γνωστή για την Τέχνη, τώρα τη σκοτώνει”…

Πριν λίγες μέρες, στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου οι φοιτητές υποδυόμενοι τα αγάλματα έδωσαν μία συμβολική performance. Στη δράση αυτή, οι τίτλοι των τεσσάρων αγαλμάτων φέρνουν στο τραπέζι ξανά τις λέξεις: «παρενόχληση, συγκάλυψη, υποβάθμιση, υπάρχω». Η κάθε λέξη-τίτλος με την παρουσία του ανθρώπινου σώματος-αγάλματος και την επιβλητική αλλαγή στάσεων έρχεται να επισημάνει την βαρύτητα των αιτημάτων των πανελλαδικών καταλήψεων στις καλλιτεχνικές σχολές.

 Τα εκθέματα βγαίνουν εκθέματα σε δημοπρασία, να αγοραστούν από τους έχοντες, να υπερηφανευόμαστε ως η χώρα των τεχνών και των μουσών. Οι τιμές και τα χιλιάρικα πέφτουν βροχή για όλους τους τίτλους εκτός από τον τελευταίο («υπάρχω») που δεν αγοράζεται όσο και να πέφτει η τιμή.

Παίρνοντας δε έμπνευση από την κηδεία του Πολιτισμού που έλαβε χώρα στην Αθήνα, κήδεψαν και στο Ναύπλιο τον Πολιτισμό.

Να θυμίσουμε πως μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ και της ΠΟΘΑ, οι καλλιτέχνες δεν κάνουν πίσω. Καταγγέλουν την κρατική βία, δηλώνουν τον πλήρη αποτροπιασμό τους για τις εικόνες αστυνομικών με όπλα έξω από χώρους πολιτισμού και προαναγγέλουν σειρά κινητοποιήσεων.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button