ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτης του Δημάρχου Ναυπλίου αιτία παρεμπόδισης στην αποκατάσταση εμβληματικών ακινήτων της πόλης

Σοβαρές καταγγελίες βλέπουν και πάλι το φως της δημοσιότητας για την Δημοτική αρχή της ιστορικής πόλης

Σύμφωνα με καταγγελίες, η κα Νάντια Αναστασίου, Επόπτης Εργασίας με έδρα το Ναύπλιο και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλίου έστειλε την Επιθεώρηση Εργασίας για έλεγχο στο κτήριο Βίγγα (παλιό αρχοντικό επί της κεντρικής πλατείας Συντάγματος) όπου το Υπουργείο Πολιτισμού εκτελεί εργασίες αποκατάστασης.

Έκτοτε κωλυσιεργεί η υλοποίηση των αναγκαίων έργων που γίνονται για αποκατάσταση και αποφυγή κατάρρευσης του κτηρίου. Έργων που καθυστερούσαν επί δεκαετίες και «ξεκόλλησαν» επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, με Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού τον κ. Γιώργο Διδασκάλου (Το κτήριο αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου).

Το περίεργο και άξιο έρευνας είναι ότι, η κα Αναστασίου, παρά την ιδιότητά της ως Επόπτου Εργασίας επιδεικνύει ιδιαίτερη αδιαφορία στις καταγγελίες εργαζομένων  στον Δήμο για παράβαση των δικαιωμάτων τους και της εργατικής νομοθεσίας από τη Δημοτική Αρχή.

Να σημειώσουμε ότι, η εν λόγω Επόπτης Εργασίας είχε επιδείξει ανάλογη σπουδή που επέφερε τη διακοπή των έργων ηλεκτροδότησης της βραχονησίδα Μπούρτζι (και αυτό υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού), καθυστερώντας τις εργασίες ρευματοδότησης μέσω μεταφοράς με ποντιζόμενο καλώδιο.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η καταγγελλόμενη υπάλληλος είναι ευνοούμενη του δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου, όπως αποδεικνύεται από τους επαναλαμβανόμενους διορισμούς της ως αντιδημάρχου ή Προέδρου Νομικών Προσώπων. Συμπτωματικά για το έργο του Υπουργείου Πολιτισμού στην καστρονησίδα Μπούρτζι, υπεύθυνος ήταν και πάλι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την ευνοούμενη του Δημάρχου να εμπλέκεται σε παρανομίες-παρατυπίες με υπογραφές που δεν είχε το δικαίωμα να βάλλει,  σε έγγραφα του Γηροκομείου Ναυπλίου, οικονομικού ενδιαφέροντος.

πηγή: fimotro.gr

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button