ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων

Σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Ναυπλιέων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών Φαινομένων Χιονοπτώσεων & Παγετού, Σεισμικών Φαινομένων, περιόδου 2022 – 2023.

Καλούμε σε συνεδρίαση τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ναυπλιέων την Πέμπτη 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργολίδας.

Σκοπός της σύγκλησης του ανωτέρω οργάνου είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού, για την περίοδο 2022-2023, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αυτή θα εξετασθούν θέματα σχετικά με:

· Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων).

· Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού.

· Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ).

· Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί.

· Το καλύτερο συντονισμό με τις Εθελοντικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο.

Ο Δήμος Ναυπλιέων αναγνωρίζοντας την μέχρι τώρα συμβολή των εθελοντικών Ομάδων έχει είδη ξεκινήσει επαφές με όλες τις αναγνωρισμένες από την Γ.Γ.Π.Π. εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας με σκοπό την καλύτερη αλλά και στοχευμένη προσφορά τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY Σ.Τ.Ο.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button