ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε Ναύπλιο και Άργος η θεατρική παράσταση “Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα”

Η θεατρική παράσταση “Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα” του Ε.Ροΐδη σε σκηνοθεσία Γ.Λεοντάρη παρουσιάζεται στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο 27,28,29 Δεκεμβρίου στις 8.μ.μ. και στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος στο  Άργος 30 Δεκεμβρίου στις 8.30

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα»
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη.

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Το έργο, «βυθίζεται» στην ανδρική ψυχοσύνθεση για να σχολιάσει πτυχές της ερωτικής συνάντησης και του έγγαμου βίου: κτητικότητα, ερωτισμός, αφοσίωση, πάθος, πλήξη, αμφιβολία, ζήλια, απιστία. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναικείο σώμα, γκρεμίζοντας στερεότυπα και σχολιάζοντας την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.

Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη
Οργάνωση Παραγωγής: Δόμνα Χουρναζίδου
Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Διάρκεια παράστασης: 65’

Κρατήσεις: 6974316537

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button