ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πτώση του υδραργύρου τη νύχτα στην Αργολίδα – Πιθανότητα βροχής σήμερα – Άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο υδράργυρος τη νύχτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στην Αργολίδα.

Ο σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους κατέγραψε την χαμηλότερη θερμοκρασία στις 07:00 το πρωί ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της νύχτας η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς. 

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 16/1Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Κρήτη και πιθανόν στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.


Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μέχρι αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου στα νοτιότερα τμήματα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-01-2023

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως την Πέμπτη

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τρίτη 17/01 έως την Πέμπτη 19/01 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι μέγιστες τιμές της αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Αιτία θα είναι οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα οι οποίοι θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως την Παρασκευή 20/12. 

Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 6 βαθμούς Κελσίου. 

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Τέλος, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ και από την Τετάρτη 18/01 κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 17/01.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button