ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ναύπλιο: Ξεσηκωμός για τη νέα αύξηση-μαμούθ που προτείνεται στα δημοτικά τέλη

Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προέβησαν δημοτικές παρατάξεις έξω από το δημαρχείο Ναυπλίου για τη νέα προτεινόμενη αύξηση-μαμούθ των δημοτικών τελών στο Δήμο Ναυπλιέων, η οποία αγγίζει το 40%.

Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση ανήρτησε πανό στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων το οποίο ανέγραφε «Όχι στη ληστρική αύξηση 40% των δημοτικών τελών». Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους δημότες που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βλέπουν να μπαίνει κι’ άλλο «καπέλο» στα ήδη ανεβα

Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση ανήρτησε πανό στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων το οποίο ανέγραφε «Όχι στη ληστρική αύξηση 40% των δημοτικών τελών». Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους δημότες που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βλέπουν να μπαίνει κι’ άλλο «καπέλο» στα ήδη ανεβασμένα ανταποδοτικά τέλη. Ο ξεσηκωμός ήταν αναμενόμενος αλλά ενδεχομένως όχι αρκετός για να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Τη στιγμή που έξω οι πολίτες διαμαρτύρονταν ειρηνικά, μέσα από το χώρο του δημαρχείου ακούγονταν φωνές και φαινόταν να επικρατεί ένταση και αντεγκλήσεις.

Για το θέμα έχουν ήδη τοποθετηθεί με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις των δύο υποψήφιων δημάρχων Δημήτρη Ορφανού και Δημήτρη Παπαδημόπουλου. Ο πρώτος μάλιστα με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου Σταύρο Αυγουστόπουλο εκφράζει την έντονη δυσφορία των μελών της παράταξής του.

Σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα δεδομένου ότι τα δημοτικά τέλη θεωρούνται ανταποδοτικά για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνεται αυτή η νέα αύξηση που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη αύξηση που είχε γίνει λόγω της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ναύπλιο δημοτικά τέλη διαμαρτυρία (2)

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση:

«Πρωτοχρονιάτικο δώρο της δημοτικής αρχής Ναυπλίου η αύξηση των δημοτικών τελών.

Προκλητική και απαράδεκτη η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για αύξηση 40% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού την ώρα που στα σπίτια μας παγώνουμε γιατί δεν έχουμε χρήματα για πετρέλαιο και ρεύμα.

Θυμίζουμε ότι σημαντική αύξηση προηγήθηκε με ανάλογη περσινή απόφαση. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, δηλαδή, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 90%.

Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Δεν δεχόμαστε την ανταποδοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών οι οποίες ικανοποιούν μείζονες ανάγκες των δημοτών.

Μπροστά στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε και που θα βιώσουμε με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, με τον πληθωρισμό να κατατρώει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, απαιτούμε άμεσα μείωση των δημοτικών τελών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο σ’ αυτή την πολιτική γιατί θέλουμε και διεκδικούμε ένα δήμο αρωγό και συμπαραστάτη των προβλημάτων των δημοτών και όχι φορομπήχτη και πρόθυμο εκτελεστή των κατευθύνσεων της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης.

Πήραμε την πρωτοβουλία και καλέσαμε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους να διαμαρτυρηθούν μαζί μας την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στις 12:30 την Πέμπτη 29/12/22 στην Πλατεία Δημαρχείου.

Καλούμε το λαό της περιοχής να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button