ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Με επιτυχία η ημερίδα για την ενδυνάμωση της θέσης των ατόμων με αναπηρία στην Κοινωνία των Πολιτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία και διασφάλιση της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις – Ενδυνάμωση της θέσης των ατόμων με αναπηρία στην Κοινωνία των Πολιτών». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, γινόταν παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για τους πολίτες με προβλήματα ακοής.

Σκοπός της Ημερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία. Την ημερίδα παρακολούθησαν φορείς των Αντιπεριφερειών και των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διευθυντές και προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επεσήμανε το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές.

Τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του τους συμμετέχοντες. Ακόμα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειαρχής Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Εκπαίδευσης, Οργάνωσης και Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων Καλαμάτας κ. Γεώργιος Φάβας.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button