ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΗΣΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Οι απευθείας αναθέσεις στο Ναύπλιο, τα 4 ΑΦΜ και τα 1.245.000 ευρώ

Επανέρχεται ο επιχειρηματίας με νέα επιστολή προς Κωστούρο – Παραθέτει στοιχεία και ζητά απαντήσεις

Επανέρχεται με νέα ανοικτή επιτολή του προς το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μάκαρης, για το θέμα των απ΄ ευθείας αναθέσεων στο δήμο. Όπως τονίζει σε τέσσερα ΑΦΜ μόνο, οι πολίτες του Ναυπλίου έχουν πληρώσει 1.245.000 ευρώ, περίπου.

Επισημαίνει ότι μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το Μάιο 2020.

Η επιστολή αυτή αποτελεί συνέχεια σε προηγούμενη ανοιχτή επιστολή προς το δήμο Ναυπλιέων, που είχε απαντηθεί από το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο. Και αυτή η επιστολή έχει πρωτοκολληθεί στο δήμο, χθες 11 Φεβρουαρίου 2022.

Ανοιχτή Επιστολή Μάκαρη

Ακολουθεί η δεύτερη επιστολή του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μάκαρη προς το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο:

«Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώντας σας για τον χρόνο σας και σε συνέχεια της, από 4.2.2022, διερευνητικής ανοιχτής επιστολής μου προς εσάς (στην οποία σπεύσατε άμεσα να απαντήσετε, παραπέμποντας με, απλά και μόνο, στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ), εξαναγκάζομαι να επανέλθω. Δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο σας ή/και να σάς κουράσω (αν κι ένας Δήμαρχος Ναυπλιέων, κατά την άποψη μου, πρέπει, σε συνεχή βάση, να παραμένει άοκνος και αποτελεσματικός), επανέρχομαι και αναγκάζομαι να επιμείνω, διότι, όπως είναι αυταπόδεικτο και κατανοητό σε όποιαν / όποιον διάβασε την επιστολή σας, αυτή δεν απάντησε στο ουσιαστικά ζητούμενο.

Όπως είναι γνωστό, στο ΔΙΑΎΓΕΙΑ αναγράφονται μόνο κονδύλια και είδη ανατεθέντων έργων και δεν αναφέρονται αιτιολογίες αναφορικά με τον λόγο – αιτία και τον χρόνο – ανάγκη επιλογής κάθε συγκεκριμένου προμηθευτή. Πράγματι, λοιπόν, δεν απαντήσατε στο φλέγον και πιο σημαντικό που ρωτούσα, δηλαδή, στο γιατί (με πλήρη κι επαρκή και όχι προσχηματική και τυπολατρική αιτιολόγηση και με παράθεση των αντικειμενικών και όχι υποκειμενικών κριτηρίων, εννοείται) επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι προμηθευτές και όχι κάποιοι άλλοι.

Συνεχίζοντας κι επιθυμώντας να γίνω πιο συγκεκριμένος (αφού κατάφερα, στον ελάχιστο αυτό χρόνο, να βρω ορισμένα στοιχεία), σας ερωτώ, ευθέως και απλοϊκά.

α. Η κα (ΣΣ αναφέρονται αρχικό γράμμα επιθέτου και όνομα) με ΑΦΜ 1387… πήρε 10 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2020 συνολικού ποσού 209.643,20€ Επίσης πήρε 15 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2021 συνολικού ποσού 334.894€.

β. Η εταιρία με επωνυμία (ΣΣ αναφέρεται η αρχή και το τέλος της επωνυμίας) και ΑΦΜ 8013…. η οποία ιδρύθηκε το Μάιο 2020 με νόμιμη εκπρόσωπο την ίδια την προαναφερόμενη κα. (ΣΣ αναφέρονται αρχικό γράμμα επιθέτου και όνομα), πήρε 8 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2020 συνολικού ποσού 198.982€. Επίσης πήρε 12 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2021 συνολικού ποσού 275.091€.

Εύλογα αναρωτιέμαι ως σκεφτόμενος Πολίτης πως είναι δυνατόν το ίδιο πρόσωπο ουσιαστικά να παίρνει τόσες απευθείας αναθέσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μόνο από το δήμο Ναυπλιέων χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα στην αγορά μας.

Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως είναι δυνατόν η παραπάνω εταιρία να κάνει έναρξη εργασιών το Μάιο του 2020 και μερικές μέρες αργότερα να παίρνει απ’ ευθείας ανάθεση από τον δήμο μας με εντολή και απόφαση του δημάρχου.

Πάντως, αποκλείεται να στηριχθήκατε στην (ανύπαρκτη) εμπειρία της.

Γ) Ο κος (ΣΣ αναφέρονται αρχικό γράμμα επιθέτου και όνομα) με ΑΦΜ 0430….πήρε 4 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2020 συνολικού ποσού 136.330,40€. Επίσης πήρε 2 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2021 συνολικού ποσού 72.548€.

Δ) Ο κος (ΣΣ αναφέρονται αρχικό γράμμα επιθέτου και όνομα) με ΑΦΜ 0219….πήρε 6 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2020 συνολικού ποσού 100.983€. Επίσης πήρε 2 απ’ ευθείας αναθέσεις κατά το έτος 2021 συνολικού ποσού 97.162€.

Τέσσερα ΑΦΜ

Αξιοσημείωτο είναι ότι για αυτά τα τέσσερα ΑΦΜ μόνο, οι πολίτες του Ναυπλίου έχουν (έχω) πληρώσει 1.245.000 ευρώ, περίπου. Είναι σωστό-ηθικό-νόμιμο; (δεν γνωρίζω).

Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως, απλοϊκά σαν ενεργός και σκεφτόμενος πολίτης αυτού του τόπου και αναμένω τις απαντήσεις σας.

1ον) Ποια ήταν η αιτιολόγηση του επείγοντος και της αναγκαιότητας ανάθεσης κι εκτέλεσης καθενός από τα παραπάνω έργα – συμβάσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

2ον) Τα παραπάνω έργα – συμβάσεις έχουν εκτελεσθεί, μέχρι κι εάν ναι, ποιός / ποιά τα έλεγξε και τα παρέλαβε;

3ον) Υπάρχει φωτογραφικό αρχείο (αποδεικτικό της προσήκουσας αποπεράτωσης) καθενός από τα παραπάνω έργα – συμβάσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

4ον) Εκτός από τους άνω ελάχιστους (αριθμητικά) επιχειρηματίες, δεν υπήρχαν άλλοι άξιοι ομοειδείς επαγγελματίες που να δραστηριοποιούνταν στο Δήμο μας και είχαν τη δυνατότητα να εκτελέσουν καθένα από τα παραπάνω έργα – συμβάσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

5ον) Τα δυο ΑΦΜ συνδέονται μεταξύ τους, συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις νομικών η φυσικών προσώπων που μετέχουν σε αντίστοιχες απ’ ευθείας αναθέσεις;

Αναμένοντας τη δέουσα απάντηση».

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button