ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Ναύπλιο

«Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και στην οποία θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο Ναύπλιο, στο FOUGARO ARTCENTER (Ασκληπιού 98) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υλοποιεί την Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας..

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε. 10), «Διεκδικούμε Μαζί» από την ομάδα έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: esamea2@pel.cosmotemail.gr, έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης
Επισυνάπτονται η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η αίτηση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 – 16.00).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

11:00 – 11:15
Προσέλευση – Εγγραφές

Χαιρετισμοί

11:15 – 11:45

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ, Πρόεδρος European Disability Forum και International Disability Alliance

Νικόλαος Καραλής, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου

Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας

Δημήτριος Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων

Τα Δικαιώματα & οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους

11:45 – 12:30

Εβελίνα Καλλιμάνη, Υπεύθυνη Έργου – ΕΣΑμεΑ : Πράξη «Αγησίλαος»

Εβελίνα Καλλιμάνη, Υπεύθυνη Έργου – ΕΣΑμεΑ, Ειρήνη Τσαλουχίδου, Κοινωνική Λειτουργός – ΕΣΑμεΑ, Εύα Μαγειροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – ΕΣΑμεΑ:

– Δράση «Διεκδικούμε Μαζί» &

– Εγχειρίδιο: «Οδηγός καταπολέμησης διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

12:30 – 12:50
Διάλειμμα / Coffee break

Ο Ρόλος των Τοπικών Αρχών στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

12:50 – 14:00
Σεβ.κ.κ.Νεκτάριος,Μητροπολίτης Αργολίδας

Τοποθετήσεις Τοπικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις – Μελών Ε.Σ.Α.μεΑ. Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Γεώργιος Καραφωτιάς, Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Εκπρόσωπος Τμήματος Τρίτης Ηλικίας & Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν)

Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τοπικής, Οικονομικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Προστασίας

Ραφαήλ Μπαρού, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

14:00 – 14:30
Συζήτηση / Κλείσιμο εκδήλωσης

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button