ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκατάλειψη αποπνέει το Δημοτικό Αθλητικό κέντρο του Ναυπλίου

Οι εικόνες είναι αδιάψευστες όπως τις έχει καταγράψει η κάμερα το ΙΟΥΛΙΟ του 2022 και έχουν δει το φως τις δημοσιότητας εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.

Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως Πανελλήνια Πρωταθλήματα στίβου παίδων κορασίδων τον Ιούνιο του 2009 τον Ιούλιο του 2012 το2015 με το πρωτάθλημα παίδων κορασίδων νότιου Ελλάδος και έκτοτε ουδέν .

Γιατί η Δημοτική αρχή αδιαφορεί?

Γιατί δεν ζητά χρηματοδότηση?

Στις 4 Ιουνίου του 2020 με τυμπανοκρουσίες η δημοτική αρχή ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα δράσεων στο Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου με κατασκευή κερκίδων ,με σκαλοπάτια στο ανοικτό μπάσκετ με νέα εκδοτήρια ,ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου αντικατάσταση συρματοπλέγματος στο τένις κ.α. Δύο χρόνια πέρασαν από τότε και δεν έχει γίνει τίποτα .Πλήρης εγκατάλειψη !!

Ένας Δήμαρχος που προέρχεται από τον χώρο του Αθλητισμού ,αδιαφορεί για το Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου αλλά και για τα γήπεδα ποδοσφαίρου που βρίσκονται στα δημοτικά διαμερίσματα.

Μάλιστα η υπόθεση του Δημοτικού Αθλητικού κέντρου Ναυπλίου έγινε αντικείμενο επερώτησης στην βουλή των βουλευτών Αποστόλου Αλευρά και Κωνσταντίνου Χήτα προφανώς μετά από ενόχληση δημοτών του Ναυπλίου.

Η απάντηση η οποία μας δημιουργεί ερωτηματικά έρχεται από το Υπουργείο ,και συγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού .Ότι δηλ.η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο Αθλητικά έργα των ΟΤΑ Α’ και Β ‘ βαθμίδας και μόνο μέσω της ένταξης τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού.


Χρειάζεται δε και στην συνέχεια να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο Ναυπλίου σχετικό αίτημα ,το οποίο θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μελέτη (τεχνική περιγραφή ,προδιαγραφές ,σχέδια ,προϋπολογισμό κλπ) Εδώ προκύπτει και πάλι η αδιαφορία του Δήμου γιατί δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επιπλέον στην απάντηση της Γενικής γραμματείας αθλητισμού με ημερομηνία 22/3/2022 αναφέρεται ότι ήδη έχει εκφραστεί η σύμφωνη γνώμη προκειμένου ο Δήμος Ναυπλίου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 1.004.065 ευρώ για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου και εργασίες αναβάθμισης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Προφήτη Ηλία ( Νταμάρι)του Δήμου Ναυπλίου .

Τα χρήματα αυτά γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των αναγκών του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου αλλά παραμένει σε αυτή την άθλια κατάσταση?


Κι επίσης γιατί χαρακτηρίζεται το Νταμάρι γήπεδο ποδοσφαίρου? ενώ είναι ένας αδιαμόρφωτος χώρος και γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ότι γίνονται οι εργασίες από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ?

Επίσης μήπως τα χρήματα για εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου δόθηκαν εξ ολοκλήρου για το Νταμάρι ,για να μιλήσει η Δημοτική αρχή για ένα νέο γήπεδο που άλλωστε είχε δεσμευτεί για αυτό και προεκλογικά?

Πάντως το ποσό του 1.004.065 ευρώ είναι σημαντικό ποσό. Ας μπει στην διαδικασία ο Δήμος να ενημερώσει γιατί έχει εγκαταλείψει το Δημοτικό Αθλητικό κέντρο ,πόσα χρήματα θα διατεθούν από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για αυτό και πόσα θα δοθούν για το γήπεδο στο ΝΤΑΜΑΡΙ?


Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Γιάννης Μαντζούνης είναι πάντα πρόθυμος να συμβάλλει στην προώθηση υλοποιήσει έργων αθλητισμού, ιδιαίτερα στον τρόπο του, εν τούτης προφανώς δεν του έχει ζητηθεί από τον Δήμο Ναυπλίου .

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button