ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Δίκη στο Ναύπλιο για διακίνηση ναρκωτικών με 70 κατηγορούμενους Ρομά – Επιβλήθηκαν ποινές 830 ετών συνολικά

Σε φρούριο είχε μετατραπεί το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς για την δίκη με 70 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί προ 12 μήνες σε τεράστια επιχείρηση της ασφάλειας Κορίνθου στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια και εκδικάστηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο εφετείο Ναυπλίου όπου συνολικά επιβλήθηκαν ποινές 830 ετών!!!

Όλα συνέβησαν πριν από ένα χρόνο όταν ασφάλεια Κορίνθου με γιγαντιαία και συντονισμένη επιχείρηση εισέβαλε στον καταυλισμό στα Εξαμίλια και συνέλαβε συνολικά 70 άτομα!

Στην κατοχή όλων τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα συσκευασίας και εμπορίας αλλά και άλλα προϊόντα εγκλήματος.

Η δίκη των 70 ολοκληρώθηκε προχθές Τετάρτη στο Ναύπλιο με μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σταθμός στα χρονικά της περιοχής μας. 45 από τους συλληφθέντες καταδικάστηκαν με ποινές από 16 έως και 29 έτη! Οι ηλικίες των καταδικασθέντων, αντρών και γυναικών είναι από 16 έως και 60.

Οι υπόλοιποι 25 κατηγορούμενοι κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κάποιοι αθωώθηκαν.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί τεράστια επιτυχία της ασφάλειας Κορίνθου! Η απόφαση της Δικαιοσύνης επισφραγίζει την επιτυχία αυτή και χτυπά ακριβώς στην καρδιά του διαλύοντας την, ένα μεγάλο και ισχυρό κύκλωμα που για χρόνια λειτουργούσε, δρούσε και αθρόα σκόρπιζε το θάνατο.

Η απόφαση καταδίκης για τους 45 που ελήφθη την Τετάρτη στο Ναύπλιο ήταν το τελειωτικό χτύπημα σ έναν κύκλο θανάτου χωρίς διακρίσεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει στην Κορινθία και στην περιοχή του καταυλισμού των Εξαμιλίων ενός γκέτο που δύσκολα κανείς πλησίαζε πόσο μάλλον να επέμβει. Ο δε αριθμός των 70 συλλήψεων είναι πρωτοφανής όπως και η καταδίκη των 45 από αυτούς που αποτελεί ένα ηχηρότατο μήνυμα στους εναπομείναντες, σε όσους τυχόν θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν την δράση του κυκλώματος.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button