ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Α. Πουλάς: Η Αργολίδα δεν έχει ανάγκη από κυβερνητικά κλιμάκια «τουρίστες»

Στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Ν.Δ. στην Αργολίδα αναρωτιόμαστε τον σκοπό και τους λόγους που πραγματοποιήθηκε και ποια προβλήματα του Νομού μας έλυσε.

Για άλλη μια φορά χορτάσαμε φωτογραφίες με χειραψίες και χαμόγελα και φυσικά δεν ακούσαμε πάλι τίποτα για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργολίδα σήμερα και κυρίως ο αγροτικός κόσμος του.

Οι αγρότες μας στενάζουν κάτω από την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει δημιουργήσει το υπέρογκο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και γεωργικά εφόδια ενώ ταυτόχρονα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση είτε αποδεικνύονται ψίχουλα είτε οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις όπως το φιάσκο με τις αποζημιώσεις του παγετού που βιώνουν οι αγρότες του Νομού μας τις τελευταίες μέρες.

Ενώ λοιπόν ο Νομός βρίσκεται σε αναβρασμό για το θέμα των αποζημιώσεων του παγετού και οι αγρότες εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που βρέθηκε σήμερα στην Αργολίδα δεν καταδέχθηκε ούτε καν να συνομιλήσει μαζί τους για το συγκεκριμένο θέμα. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτό που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση ως βοήθεια στους αγρότες τείνει να γίνει θηλιά στον λαιμό τους. Γιατί βάσει των πορισμάτων που εκδόθηκαν από τον ΕΛΓΑ η πλειοψηφία των αγροτών καλείται να επιστρέψει μεγάλο μέρος των χρημάτων της αποζημίωσης που φυσικά δεν τα διαθέτει αφού ξοδεύτηκαν για τις ανάγκες της καλλιέργειας.

Φυσικά δεν ακούσαμε τίποτα και για τα υπόλοιπα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού μας για τα οποία η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μας εμπαίζει εδώ και τρία χρόνια καταφέρνοντας να μην έχει υλοποιήσει ούτε ένα σημαντικό έργο σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα έργα που συνεχώς εξαγγέλλονται αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται:

· Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας. Αργολίδας

· Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου

· Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας

· Εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ΑΠΕ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ)

Η Αργολίδα δεν έχει ανάγκη από κυβερνητικά κλιμάκια «τουρίστες» αλλά από ανθρώπους που θα δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της και θα στηρίξουν πραγματικά τον οικονομικά εξαθλιωμένο αγροτικό της κόσμο για να μπορέσει να επιβιώσει.

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button