ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα Ο  Κώστας Μάκαρης

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα δημάρχου: Τί θέλει να κάνει στο Ναύπλιο και πώς θα λειτουργήσει ως δήμαρχος – Επίσημη έναρξη μιας μακράς και εξαντλητικής προεκλογικής περιόδου

Υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου είναι και επισήμως από σήμερα ο επιχειρηματίας Κώστας Μάκαρης, ανακοινώνοντας ότι ηγείται δημοτικού συνδυασμού και ανοίγοντας ουσιαστικά μια μακρά και εξαντλητική προεκλογική περίοδο για όλους τους υποψηφίους και εξαναγκάζοντας τους να ακολουθήσουν σιγά σιγά και να φανερώσουν τις προθέσεις τους. “Θέλουμε να δούμε το Ναύπλιο αλλιώς, να δημιουργήσουμε το Ναύπλιο που αγαπάμε” τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

Το μότο του υποψήφιου δημάρχου είναι ότι ο δήμος Ναυπλιέων μπορεί να λειτουργήσει ως μια επιχείρηση, με στόχο την ανάπτυξη, προς όφελος των ίδιων των δημοτών, κάτι που περικλείεται στη φράση του: «Ο δήμος θα πρέπει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Το Ναύπλιο είναι η καλύτερη επιχείρηση. Το Ναύπλιο θέλει μια προσέγγιση επιχειρηματική, όχι μικροπολιτική».

Η ανακοίνωση του Μάκαρη διήρκησε 20 λεπτά, ήταν προσεγμένη, και επικεντρωμένη γύρω από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και στο βασικό και κεντρικό στόχο που έχει σχετικά με τον τρόπο άσκησης του δημαρχιακού αξιώματος. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού, τί θέλει να κάνει στο Ναύπλιο και πώς θα λειτουργήσει ως δήμαρχος. Οι λίγες αναφορές του στον Δημήτρη Κωστούρο περιορίστηκαν σε θέματα διαφάνειας, ενώ επισήμανε την κόπωση της σημερινής δημοτικής αρχής.

Κώστας Μάκαρης Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Αμαλία, όπου παρόντες ήταν ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος, η σύζυγός του, η κόρη του και οι δημοσιογράφοι, απόντων χειροκροτητών ή ακολούθων. Προφανώς, θέλησε με τον τρόπο αυτό να δώσει έμφαση σε αυτό ακριβώς που είχε ανακοινώσει να πράξει, δηλαδή μέσω των δημοσιογράφων να γνωστοποιήσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων και τίποτα άλλο, αποφεύγοντας να εντυπωσιάσει ή μετατρέποντας την ανακοίνωση σε «πανηγύρι» φίλων και γνωστών.

Τί είπε ο Μάκαρης στους δημοσιογράφους

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανακοίνωσης υποψηφιότητας Μάκαρη για το δήμο Ναυπλιέων:

“Αρχικά, ευχαριστώ όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου και την παρουσία σας εδώ σήμερα, στο ξενοδοχείο Αμαλία. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Είναι μια σημαντική ημέρα για έμενα προσωπικά και τους συνεργάτες μου. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα σε μια ενδιαφέρουσα και μεγάλη διαδρομή και δύσκολη. Αλλά εμάς μας αρέσουν τα δύσκολα, έτσι κι αλλιώς. 

Σας  κάλεσα λοιπόν σήμερα εδώ, για να ενημερώσω μέσα από τους διαύλους σας, τους δημότες του Δήμου Ναύπλιου και μετά την παραίνεση πολλών, φίλων, συνεργατών, επιχειρηματιών, να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεσή των ενεργών πολιτών, που θέλουν πραγματικά κάτι διαφορετικό για την πόλη μας, των πολιτών που θέλουν να δουν το Ναύπλιο αλλιώς, που θέλουν να δημιουργήσουμε το Ναύπλιο που αγαπάμε. Το Ναύπλιο που θέλουν να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ο τόπος μας, το Ναύπλιο που ξεπερνά τα τουριστικά στερεότυπα και ήδη έχει αναδειχθεί από πολλά και διαφορετικά μέσα κατά καιρούς. Σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την μια πλευρά η πλούσια ιστορία του τόπου μας και ως πρώτη πρωτεύουσα του κράτους μας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νεότερη ιστορία της χώρας, και από την άλλη  το φυσικό κάλλος, η ομορφιά, ο πολιτισμός της περιοχής μας δημιουργούν μια υπεραξία σε εμάς που ζούμε σε αυτό τον τόπο. Δημιουργούν μια υπεραξία σε εμάς που δουλεύουμε και επιχειρούμε στον τόπο αυτό. Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι επισκέπτες βλέπουν με θαυμασμό το Ναύπλιο και πολλοί απ’ αυτούς το επιλέγουν ως μόνιμη κατοικία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν αναλογιστείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Και αυτοί οι επισκέπτες που επιλέγουν την πόλη μας ως μόνιμη κατοικία, την αγαπούν περισσότερο ίσως και από εμάς τους ντόπιους.

Η αναφορά στον Κωστούρο

Παρόλη την αίγλη που περιβάλλει το αγαπημένο μας Ναύπλιο, η σημερινή του εικόνα δεν είναι αυτή η οποία αρμόζει, δεν είναι η εικόνα η οποία θα θέλαμε. Δε χωράει αμφιβολία ότι δεν υπάρχουν έργα υποδομής, δεν υπάρχουν έργα ανάπτυξης. Σπασμένοι δρόμοι απ’ άκρη σε άκρη στο Δήμο, σχολεία με σοβαρές ελλείψεις. Γνωρίζω καλά τις ελλείψεις των σχολείων γιατί έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια αρκετές δωρεές σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Δημοτικά κτίρια σε αθλία κατάσταση. Μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν και δημοτικά κτίρια στα οποία δεν παίρνουμε ακόμη ούτε τα ενοίκια μας, ως Δήμος. Αυτή λοιπόν η δημοτική αρχή διοικεί τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι στο τιμόνι του Δήμου, χωρίς επιχειρηματικό πλάνο, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί υποβάθμιση. Και σας μίλαω ως επιχειρηματίας. Είναι λογικό και θέλω να είμαι δίκαιος και για την δημοτική αρχή, αλλά και για τους ανθρώπους που αποτελούν τη δημοτική αρχή, ότι είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς από αυτό το πόστο. Η δημοτική αρχή είναι κουρασμένη, είναι κατάκοπη. Το ίδιο και οι άνθρωποι της. Ακόμη και οι διαδικασίες, οι οποίες έχουν, υστερούν. Έχει στερέψει η πηγή των εμπνεύσεων που είχε αυτή η δημοτική αρχή. Θα πω ότι στην αρχή υπήρχε μια φρεσκάδα. Σήμερα όμως απουσία έργων, παρουσία μόνο λόγων και προβολή του αυτονοήτου. Και το λέω σε εσάς, προέβαλε τα αυτονόητα ως έργο, όπως το κούρεμα των χορταριών, το άσπρισμα των κοιμητηριών. Αντί να ασχολούμαστε με την ανάπτυξη χωρίς φρέσκιες ιδέες, χωρίς έμπνευση, τι κάνουμε. Δυο λέξεις χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή. Βαλτωμένα Νερά! Με αυτό δεν πάμε πουθενά.

Ο Δήμος πηγαίνει στον αυτόματο. Υπάρχει έστω ένας πολίτης που δεν βιώνει στην καθημερινότητα του ότι κυριαρχεί η απόλυτη γραφειοκρατική διαχείριση; Όλοι το βλέπουμε και εγώ κινούμαι μέσα στην πόλη, είμαι πολίτης αυτής της πόλης. Χωρίς πνοή, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις στην καθημερινότητα, χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους;

Ας μιλήσουμε για τα απλά πράγματα και όχι για τα σύνθετα. Χωρίς επικοινωνία, χωρίς διάλογο, χωρίς αντίλογο πως θα έχουμε  αποτέλεσμα;

Συγκριτικό πλεονέκτημα του Ναυπλίου

Η Ιστορική Πρωτεύουσα της Ελλάδας, το αγαπημένο μας Ναύπλιο, μαζί  τους συνενωμένους πρώην Δήμους ΑσίνηςΜιδέαςΝέας Τίρυνθας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που καμιά άλλη Μητροπολιτική πόλη της Ελλάδας δεν έχει. Τεράστιο πλεονέκτημα έχει το Ναύπλιο και μπορώ να σας το αποδείξω σε ένα χάρτη βάζοντας σας από τη μια πλευρά το Ναύπλιο και από την άλλη τα Τρίκαλα.

Η Ιστορία, η αισθητική, το περιβάλλον, τα τουριστικά αξιοθέατα, ο μοναδικός πολιτισμός μας, ακόμα και τα γραφικά χωριά μας έχουν κάτι να αναδείξουν με τη μπογάνα και τη γκιόσα. Πάνω από όλα όμως το υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει το Ναύπλιο. Όλα αυτά είναι η παρακαταθήκη μας! Είναι η βάση για το σχέδιο το όποιο αναπτύσσω για το επόμενο διάστημα. Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Επιχειρηματική προσέγγιση του Ναυπλίου

Ο Δήμος μας θα πρέπει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτή είναι η πρόταση μας. Είναι γνωστή σε πολλούς, σε εσάς, η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, σε Αργολίδα και Αθήνα. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, μου είπε ένας φίλος μου επιχειρηματίας «τι πας να κάνεις;». Όταν του ανέπτυξα ότι το Ναύπλιο σου δίνει την προοπτική να αναπτύξεις την επιχειρηματικότητα, τότε τον έπεισα. Το Ναύπλιο θέλει όντως μια επιχειρηματική προσέγγιση, ούτε καν πολιτική δεν θέλει. όμως η πολιτική είναι ριζωμένη στα σπλάχνα αυτού του τόπου και δυστυχώς δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Ως πρόσφατο παράδειγμα αναφέρομαι στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νικά, με την οποία και συμφωνώ.

Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια. Αρχικά πρέπει να υπάρχει το σχέδιο και έπειτα πρέπει να δημιουργήσουμε τη δομή. Σε αυτό είμαστε καλοί. Το έχουμε, ήδη το έχουμε δομήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, με το αξιόλογο επιτελείο που έχουμε ήδη διπλά μας.

Έχω δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις με αξιόλογους ανθρώπους που έχουν επαγγελματικό και κοινωνικό έργο και έχουν αφήσει αποτύπωμα στον τόπο μας, από διαφορετικά πόστα, επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνθρωποι του μόχθου, με ιδέες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δυναμική να αλλάξουν το κλίμα.

Προσωπικό στοίχημα για έμενα και το παίρνω πραγματικά επάνω μου είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη των πολιτών, να ανακτήσουμε δηλαδή την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημοτική αρχή.

Φρέσκιες ιδέες, όσο τρελές και να είναι

Από αυτό το βήμα και με την συνεισφορά του αξιόλογου δημοσιογραφικού δυναμικού του τόπου μας, καλώ τους ενεργούς πολίτες να μας πλημμυρίσουν με φρέσκιες ιδέες, όσο τρελές και να είναι. Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε απλώς ανανέωση, αλλά να αλλάξουμε πορεία. Οφείλουμε μαζί να αναβιώσουμε την πόλη μας, να την παραδώσουμε αναδημιουργημένη στα παιδιά μας.

Ως πατέρας πέντε παιδιών και με την ευθύνη μου ως πολίτης προσπάθησα να δημιουργήσω νέα δεδομένα στα σχολεία που φοίτησαν και φοιτούν ακόμη,τα παιδιά  κάνοντας νέα πράγματα, παρακινώντας αρκετές φορές και άλλους συμπολίτες μας.Η κόρη μου για παράδειγμα φοίτησε στο νηπιαγωγείο της Ασίνης, στο Δημοτικό του Τολού, στο Γυμνάσιο του Δρεπάνου, στο 2ο Λύκειο Ναυπλίου, και τώρα στο οικονομικό του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρά τις προσπάθειες μου να βελτιώσω έστω με δωρεές την κατάσταση των σχολείων  εν τέλει  μου απαγορεύθηκε να συνεχίσω τις δωρεές στα σχολεία μας. Αυτός είναι και ένας από τους λογούς που βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Τα ναι και τα όχι

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να στήσουμε ξανά ορισμένα βασικά αξιώματα μέσω της υποψηφιότητας μου.

Λέμε όχι στις πελατειακές σχέσεις, λέμε όχι στις μικρές ομάδες που αποφασίζουν για την τύχη των πολιτών του Ναύπλιου, λέμε όχι στις απευθείας αναθέσεις.

Λέμε ναι στη διαφάνεια που πρέπει να διέπει κάθε μικρή και μεγάλη αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος.

Αγαπητοί συμπολίτες, σήμερα πρακτικά καλώ σε μια στράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις, δίνοντας τα χεριά ως ένδειξη αγάπης για αυτόν τον τόπο.

Να βγούμε από το τέλμα αυτής της δημοτικής αρχής.

Η υποψηφιότητα

Ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα μας ως αναγεννησιακής και αναπτυξιακής προσπάθειας, ανοίγοντας σε όλους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς χρώμα, χωρίς ιδεολογίες η μικροπολιτικές. Χωρίς ατομικό συμφέρον.

Να κάνουμε όλοι μαζί ανοιχτές συζητήσεις, καταθέτοντας προτάσεις! Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια. Βασικό μας πλεονέκτημα είναι η έμπνευση και το όραμα. Προερχόμενος από τον επιχειρηματικό κλάδο γνωρίζω από διοίκηση. Κάθε μάχη λοιπόν φέρνει και μια νίκη, κάθε ήττα φέρνει γνώση! Γι’αυτό είμαστε επιτυχημένοι σήμερα!

Κάθε μάχη για τον καθημερινό επιχειρηματία του Δήμου μας είναι η απόδειξη της ικανότητας του. Ακόμη και ο ελεύθερος επαγγελματίας αγρότης, χρειάζεται από εμάς κάλυψη. Μια λύση, ένα τρόπο για να υπάρξει εξωστρέφεια. Μια εξωστρέφεια που ακόμα και τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να προβάλουν. Εννοώ την εξωστρέφεια του Δήμου μας ,των υπηρεσιών μας ακόμα και όλων των εκδηλώσεων του Δήμου, ώστε το μήνυμα και η προβολή μας να φτάνει παντού στη χωρά μας και στο εξωτερικό, με στόχο τον τουρισμό.

Τέλος καλώ όλους τους πολίτες μας με ένα χαμόγελο, με σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει στους πολίτες ,για να μπορούμε μαζί να επαναφέρουμε τα πράγματα και τις έννοιες που δεν υπάρχουν σήμερα. Να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη ,την αισθητική, την ειλικρίνεια, την αρχοντιά, την αξιοκρατία και την μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στο δήμο μας, όπως αρμόζει στη πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος”.

Η ανακοίνωση και τα γενέθλια

Η επιλογή της ημερομηνίας της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας δημάρχου του επιχειρηματία Κώστα Μάκαρη, δεν ήταν τυχαία, μιας και μοιράστηκε με τους παρόντες τα γενέθλιά του. Μια σημαδιακή μέρα γι΄ αυτόν που είχε προσχεδιαστεί από καιρό.

Με την  ανακοίνωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας ανοίγει στο Ναύπλιο μια μακρά και εξαντλητική προεκλογική περίοδος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ αναμένεται αφενός να επισπευσθεί η ανακοίνωση και άλλων υποψηφιοτήτων, ενώ θα αποκτήσει και αντιπολίτευση η δημοτική αρχή, μια αντιπολίτευση η οποία ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη στο δήμο.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button